fredag 7 september 2012

Egenodlad mynta blir god mojito

Hela familjen är samlad. Fredagsmys i form av grönsaker och dipp. Film och täcken i soffan. Förstklassigt fredagsmys.
 
Har en femåring som försöker lära sig läsa för kung och fosterland. Samma femåring har även blivit inlurad av sin bror att hans namn är Nisse Pisse på engelska vilket gör att han går runt och säger "My name is Nisse Pisse."
 
Finaste J och Mimmi har kommit hem från älgjakten i Sundsvall. Sötaste lilla Mimmi har tydligen mumsat på blodigt och rått älgkött. Gud så äckligt!
 
Imorgon laddar vi för Öppet Hus och fönsterputsning. Skulle ju vara fantastiskt trevligt om jag hann få några fönster rena innan snön kommer.
 
I helgen ska sommarens skörd av mynta klippas ner och frysas in. Ser fram emot ett kall och god mojito som är Kubas nationaldrink.
 

Mojito Highball


6 cl ljus rom
1-2 msk sockerlag
1/2 limefrukt
1 knippe färsk mynta
sodavatten
is

Häll sockerlag och pressad limejuice i ett highball-glas.
Mortla myntan i limeblandningen.
Fyll på med ljus rom is och toppa med sodavatten.
Garnera rikligt med mynta.

Ha en riktigt trevlig fredagskväll!


 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar