Det finns stunder som får en att tappa andan. Stunder som fyller på ett sinande energiförråd. Stunder som man för alltid kommer att komma ihåg med ett leende på läpparna. Stunder som dessa är utan tvekan top notch.
Vi har haft en sån fantastisk, magisk, sagolik och helt underbar helg i Kåbdalis. Varenda liten detalj har varit top notch. Familjen, vädret, stugan, maten, vinet, sällskapet, backen, bastun, skidorna och gårdagens after ski. Det finns inte en endaste liten detalj som kunde ha varit bättre. Top notch!
Aldrig har vårt val att köpa en tomt och flytta vår timring till just Kåbdalis känts mer klockrent. Nästa vinter kommer vi kunna värma fötterna framför vår egen kamin efter en dag i backen. Kan ett top notch moment tas till ännu högre dimensioner så kommer det att ske nästa vinter.
Dagens backe som badade i sol och genast kändes det att vi går mot ljusare tider.
Ollisen med sin nya hjälmkamera. Fantastiskt kul! Nu har han lite jobb framför sig att klippa ihop allt till en film.
Gårdagens lunch. BLT-sandwich. Sagolikt onyttigt men sagolikt gott.
BLT-sandwich 2 pers
4 tjocka skivor vitt bröd
olivolja
1 avokado
½ finhackad rödlök
några droppar citronsaft
5 skivor bacon
2 skivade tomater
5-10 blad isbergssallad
salt och peppar
1 dl majonäs
2 dl gräddfil
1½-2 dl riven parmesan
1 vitlöksklyfta
Ringla olivolja över bröden och rosta dem i en panna. Skala avokadon, skär i grova bitar, blanda med löken och droppa över citronsaft. Smaksätt med salt och peppar. Stek bacon knaprigt. Blanda majonäs, gräddfil, parmesan och pressad vitlök. Smaksätt med salt och peppar. Bred ett rejält lager sås på två av brödskivorna, lägg på avokadoblandningen, tomatskivorna, bacon och isbergssallad. Toppa med de övriga brödskivorna och sätt i en trästicka som håller ihop allting.
Mums!
Ha det gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar